5 tips til å velge riktig tapet til barnerommet

Skal du pusse opp eller innrede baby- eller barnerommet?  
Et slik prosjekt synes vi alle er veldig gøy –
men samtidig også krevende pga alle valg som må tas:

 • Hvilken stil ønsker jeg å gå for på barnerommet?
 • Skal barna få lov å være med å bestemme fargene på veggen?
 • Skal vi ha maling eller tapet på veggene til babyrommet?

Det er ikke alltid like lett å ta avgjørelser, derfor ønsker vi å gi deg noen av våre tips til å velge tapet til baby- eller barnerommet.

 1. Lag et moodboard og bestem deg for et tema Det finnes masse inspirasjon på Instagram og Pinterest, så det er bare å surfe litt 😉
  Resultatet blir som regel best når man har et moodboard på hvordan man ønsker at barnerommet skal se ut når det er ferdigstilt.
  Bestem deg enten for en fargetone eller for et tema du ønsker å gå for på hele soverommet. Dette vil skape harmoni i rommet.
 2. Involver barnet ditt
  Er barnet større, involver dem gjerne i prosessen. Er lille prinsen glad i ville dyr som løver og tigere eller elefanter? Da ville han kanskje likt å ha et safari-inspirert soverom?
  Lille jenta er kanskje glad i ballett, eller går det i rosa og prinsesser? Eller er hun er ei skikkelig hestejente eller kanskje glad i enhjørninger, flamingoer eller svaner?
  Det finnes så mange forskjellige muligheter for å gjøre barnerommet helt unikt for dem som faktisk skal bo på dette rommet. En ting er sikkert – med tapet er det lett å skape og forandre stemning og gi et nytt og unikt uttrykk på barnerommet.
 3. Valg av tapet og maling
  Når du først har bestemt deg for tema eller farge, kan du lete etter de tapetene som passer til det. Søket om riktig tapet vil da være mye mer konkret. Er det et tapet med store illustrasjoner eller er tapetet veldig fargerikt, så holder det kanskje med å tapetsere bare en vegg?
  Om du bare skal tapetsere en vegg på barnerommet er det nok lurt at du bestemmer deg for malingen først etter at du har fått valgt selve tapetet.
  PS: Husk også fargen på gulvet når du velger farger på vegg😉
 4. Hvordan er tapetet produsert?
  Vi har vel aldri vært mer opptatt av bærekraftig og miljøvennlig produksjon enn i dag. Før du kjøper tapet, sjekk hvordan det er produsert. Våre tapeter fra Majvillan er miljøvennlige. Disse tapetene har forresten en fantastisk kvalitet og tåler å tørkes av med fuktig klut mange ganger, noe som gjør at de passer utmerket på barnerom.
 5. Mål veggen og bestill
  Det er irriterende når du midt i selve tapetseringen oppdager at du har for lite tapet…. Derfor er det viktig å måle nøyaktig på forhånd alle mål på veggene. Dette er spesielt viktig ved bruk av måltipassede tapeter, slik som våre designtapeter fra Littlehands.

Last but not least ønsker jeg bare å si:
stol på magefølelsen din og kos deg i prosessen!
Våg å prøve noe annet og skap din eller ditt barns egen personlige stil!

XOXO
Team Wallebeck

Adelia

Med tapeten “The tiger & the orangutans” er det lett å få til Djungel stemmning på rommet
En som er glad i dinosaur hjemme? Sjekk ut denne tapeten 🙂
Det er ikke alltid nødvendig å tapetsere et helt rom eller en hel vegg. Se hvor stilig dette rommet er med musikk tapeten
Magnolias garden er en absolutt favoritt på jenterommet
Balloon ride tapeter skaper magi!
Unicorn lover? Da må du sjekke ut de nydelige tapeter fra Majvillan
Rosa drømmerom til prinsessa med søteste svane tapet på veggen.
Team Wallebeck

Legg igjen en kommentar